English version
Wersja polska

miejsce: Willa Grohmana, ul. Tylna 9/11, Łódź
początek koncertu: godz. 21:00 / wejście na teren: od godz. 20:00


Jeśli nazwa The Mount Fuji Doomjazz Corporation wydaje Wam się nieco podobna do The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, to bardzo dobrze, bo podobieństw między tymi dwoma bytami jest sporo. To dwa wcielenia tego samego kolektywu z zadziwiającą lekkością łączącego tak nieprzystające do siebie elementy jak elektronika, jazz i złowieszczy, mroczny ambient. Przy czym Kilimanjaro nagrywa regularne płyty, a Mount Fuji z natury popuszcza na scenie wodze fantazji i rozsnuwa przestrzenne improwizacje. A ponieważ u nas zagra Mount Fuji, to spodziewajcie się niespodziewanego.

LDZ Alternatywa 2013: The Mount Fuji Doomjazz Corporation @ Facebook



The Mount Fuji Doomjazz Corporation:
Hilary Jeffery - puzon
Eelco Bosman - gitara
Gideon Kiers - electronika
Jason Kohnen - bas

Dyskografia:
- Roadburn, 2013
- Egor, 2012
- Anthropomorphic, 2011
- Succubus, 2009
- Doomjazz Future Corpses!, 2007

www.tkde.net
www.facebook.com/tmfdjc
www.youtube.com/parallelcorners

Koncert w ramach LDZ Alternatywa 2013.

następne koncerty: 15.08 – NIWEA, 29.08 – Alte Zachen

więcej informacji: www.ldzalternatywa.pl

Projekt LDZ Alternatywa 2013 dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz Urzędu Miasta Łodzi.


Fabryka Sztuki w Łodzi Tymienieckiego 3
90-365 Łódź
tel./fax: +48 42 646 88 65
info@fabrykasztuki.org

::: więcej informacji

 
Poprzedni miesiąc
Następny miesiąc

Pn
Wt
Śr
Cz
Pt
So
Nd

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13