English version
Wersja polska

miejsce: Willa Grohmana, ul. Tylna 9/11, Łódź
początek koncertu: godz. 21:00 / wejście na teren: od godz. 20:00


O Kapeli Ze Wsi Warszawa w zasadzie nie potrzeba wiele pisać, bowiem Warszawa to jedna z bardziej popularnych miejscowości w Polsce i znakomitych muzyków bynajmniej tam nie brakuje. Ci, o których wspominamy w tym akapicie z pewnością należą do ścisłej czołówki nie tylko warszawskiej, ale i ogólnopolskiej. Tak się jednak złożyło, że w odróżnieniu od większości postanowili grać muzykę (nie)klasycznie tradycyjną i - co tu ukrywać - znaleźli poklask również poza granicami kraju nad Wisłą. Najlepszym tego dowodem lista gości na ostatnim albumie - "NORD". Polecamy się z nią zapoznać.

LDZ Alternatywa 2013: Kapela ze Wsi Warszawa @ Facebook



Kapela ze Wsi Warszawa:
Magdalena Sobczak Kotnarowska – śpiew, cymbały
Sylwia Świątkowska - śpiew, skrzypce, fidelpłocka
Ewa Wałecka – śpiew, skrzypce
Piotr Gliński – baraban, perkusjonalia
Paweł Mazurczak – kontrabas
Maciej Szajkowski – bębny obręczowe, perkusjonalia
Mariusz Dziurawiec – soundmaster

Dyskografia:
- NORD, 2012
- Infinity, 2009
- Wymixowanie, 2008
- Wykorzenienie, 2005
- Wiosna Ludu, 2002
- Hop są są, 1998

www.kzww.pl/
www.facebook.com/WarsawVillageBand

Koncert w ramach LDZ Alternatywa 2013.

następne koncerty: 18.07 – Rykarda Parasol, 25.07 – Fonovel, 8.08 – The Mount Fuji Doomjazz Corporation, 15.08 – NIWEA, 29.08 – Alte Zachen

więcej informacji: www.ldzalternatywa.pl

Projekt LDZ Alternatywa 2013 dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz Urzędu Miasta Łodzi.


Fabryka Sztuki w Łodzi Tymienieckiego 3
90-365 Łódź
tel./fax: +48 42 646 88 65
info@fabrykasztuki.org

::: więcej informacji

 
Poprzedni miesiąc
Następny miesiąc

Pn
Wt
Śr
Cz
Pt
So
Nd

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13